Nieuws

Gepost 1 maand geleden

ToverBlokjes vzw

Om over na te denken!

Nas Daily
This is not a positive video.

It's about a trait that all humans have, including me.

I'm sure many won't agree with me, and that's fine. But I hope we keep the conversation civil. These are just my honest thoughts.

INSTAGRAM: @NasDaily
GROUP: Nas Daily Global
... Lees meerLees minder

Nas Daily

 

Reageer op Facebook

En weer een filmpje dat niet ingaat o de producenten...

Gepost 1 maand geleden

ToverBlokjes vzw

Voor de eerste maal organiseert ToverBlokjes vzw een LEGO kamp voor jongeren.
5 dagen LEGO plezier voor een groepje van 16 kinderen, die samen komen en ondergedompeld worden in een wereld vol blokjes...

De feedback halfweg de week is geweldig positief, alle kindjes zijn enthousiast. Ook wij zelf vinden het plezant en we genieten van de blije gezichten!

Wil jij in de toekomst ook graag aansluiten tijdens een LEGO kamp van ToverBlokjes? Blijf dan zeker onze pagina volgen voor verdere aankondigingen!

To be continued...
... Lees meerLees minder

 

Reageer op Facebook

Alle succes daar met het LEGO kamp. Dat het een schot in de roos mag zijn. ❤️

Ziet er goed uit.... !!!!

Lynn Weyn

Gepost 1 maand geleden

ToverBlokjes vzw

Zijn jullie ook benieuwd naar ons nieuw project?
Like dan snel onze pagina van LEGOTHEEK en blijf op de hoogte van wanneer wij van start zullen gaan!Onze LEGOTHEEK weldra in Kortrijk?

De meesten onder jullie kennen onze LEGOTHEEK via de exposities die ToverBlokjes vzw doorheen België organiseert samen met de RLUG AFOLs UNITED. (Recognized LEGO User Group)

Omdat onze LEGOTHEEK steeds een succes is en er veel vraag is naar een fysieke plaats om LEGO sets te kunnen bouwen of uitlenen, kondigen wij jullie aan dat ToverBlokjes vzw en de Stad Kortrijk zullen samenwerken om onze LEGOTHEEK ter beschikking te stellen voor het publiek.

Like en deel onze pagina, en blijf zo op de hoogte van waar en wanneer wij van start zullen gaan ....

De LEGOTHEEK is voor jong en oud, dus zowel kinderen als volwassenen zullen LEGO kunnen uitlenen bij ons.

Wij geloven sterk in de therapeutische waarde die het bouwen met LEGO heeft. Het is meer dan speelgoed, het is helend bij autisme, ADHD, angst, pijn, depressie, burn out en zoveel meer...

We hopen jullie talrijk te kunnen verwelkomen!
... Lees meerLees minder

Zijn jullie ook benieuwd naar ons nieuw project?
Like dan snel onze pagina van LEGOTHEEK en blijf op de hoogte van wanneer wij van start zullen gaan!

 

Reageer op Facebook

Dat kan niet anders dan inslaan als een bom.

Gepost 2 maanden geleden

ToverBlokjes vzw

The LEGO Movie 2 - REVIEW

"Wanneer DUPLO® aliens de vredige LEGO® wereld binnenvallen is Everything er niet meer zo Awesome! Emmett, Wyldstyle, Batman en co moeten opnieuw de LEGO® handjes in elkaar slaan om hun thuis en vrienden van de ondergang te redden.

The LEGO® Movie 2: The Second Part is een spetterend avontuur voor de hele familie. Bekende Hollywoodnamen als Chris Pratt, Elizabeth Banks, Will Ferrell en Channing Tatum lenen hun stem aan enkele van de vele bekende figuurtjes, in de Vlaamse versie hoor je onder andere Sven De Ridder, Ruth Beeckmans en Manou Kersting."

Met deze introductie worden de LEGO fans warm gemaakt voor het tweede deel van de succesvolle eerste film, met Emmet en Lucy als hoofdpersonages. Maar kan deze tweede film wel tippen aan de eerste?

Zoals elke LEGO film tot nu verschenen, zitten er heel wat scènes in met humor, linkjes naar gekende films en tal van Easter eggs. Dat maakt de films telkens ook aantrekkelijk voor de volwassen kijkers. Of je nu een LEGO fan bent of niet, het is gewoon een moment van puur ontspannen en lachen.

De AFOLs zullen uiteraard tal van inspiratie opdoen en kijken naar de bouwwerken, en hierdoor zullen we op de komende LEGO exposities wel heel wat geÎnspireerde bouwwerken uit de film kunnen bewonderen.

Het leuke (en wat ons betreft 'goede') aan elke LEGO film, is de onderliggende boodschap. Er zit altijd een soort 'sociale les' in verwerkt. In de Ninjago Movie ging het over vriendschappen, in deze film komt de puberteit aan bod, het loslaten van het kind zijn, maar anderzijds dan toch ook weer tijd en ruimte blijven bewaren om het kind in ons niet volledig te verliezen.

De eerste film eindigde toen het zusje plots ook mocht meespelen met de LEGO van papa, waarop grote broer plots geconfronteerd werd met DUPLO blokken. Het verhaal krijgt een onmiddelijk vervolg hierop in deze tweede film. Broer zijn bouwwerken die door zusje gesloopt worden en de nodige frustaties tot gevolg. Door de tijd heen groeit zus op en wou ze graag meespelen, maar broer bleek dan een moeielijkere periode door te maken waardoor er vaak ruzie was.

Je wordt tijdens deze film vaak geconfronteerd met de 'menselijke' acteurs, wat in de eerste film pas aan het einde van de film duidelijk werd.

Uiteraard gaan we niet alle details vermelden in deze review, want dat zou de pret voor verpesten voor wie de film nog niet zag. Kleine spoiler: Bruce Willis komt ook in de film voor! 😉

We hebben de film laten bekijken door verschillende kijkers en hebben hun mening gevraagd:

Wat vond onze 19 jarige 'niet LEGO fan' van deze film?
"De eerste film was heel grappig, en ook deze zit weer boordevol grappige momenten. Ik was eerst wat sceptisch en dacht dat het kinderachtig zou zijn, maar dat bleek helemaal het geval niet. Ik heb genoten en de tijd vloog voorbij."

Wat vonden onze jonge kijker van de film? (8j)
"Er gebeurt heel veel in de film en het is allemaal heel grappig. Ik wil nog eens kijken. Ik vond Batman het leukst, die is altijd grappig;"

Wat vond onze 10 jarige LEGO super fan van de film?
"De eerste film was iets beter omdat daar meer bouwwerken in waren die ik kon proberen namaken. Maar het verhaal is wel heel leuk. Er zit ook meer meisjes LEGO is deze keer en ik heb enkele onderdeeltjes gezien waarvan ik hoop dat ze nog in het echt zullen uitkomen in LEGO dozen. Alle grapjes waren wel heel tof."

Mening van onze voorzitter:
"De film heeft verschillende dieptes, wat goed is voor elke kijker. Zowel kinderen als volwassenen kunnen hierddoor van de film genieten. Als AFOL is het uiteraard vol verbazing kijken naar de bouwwerken en trachten bepaalde zaken na te maken thuis met de blokken uit de stock thuis."

The LEGO® Movie 2: The Second Part is NU beschikbaar op Blu-ray™ , DVD en Video on Demand.

BONUSMATERIALEN
• Commentary (BD)
• Everything Is Awesome Sing-Along (BD)
• They Come in Pieces: Assembling The LEGO® Movie 2 (DVD, BD)
• Catchy Song" Music Video by Dillon Francis, T-Pain and Lay Lay (BD)
• "Super Cool (Final Film Version)" Music Video by Beck, Robyn and The Lonely Island
• Outtakes and Deleted Scenes (BD)
... Lees meerLees minder

Video image

Gepost 2 maanden geleden

ToverBlokjes vzw

We hebben zonet vernomen dat wij ook dit jaar deel mogen nemen als goed doel aan de Warmste Week.
Wat een geweldig nieuws!

Wie zich geïnspireerd voelt om voor ToverBlokjes vzw iets op touw te zetten... laat je gaan. We zijn jullie enorm dankbaar.
... Lees meerLees minder

We hebben zonet vernomen dat wij ook dit jaar deel mogen nemen als goed doel aan de Warmste Week.
Wat een geweldig nieuws!

Wie zich geïnspireerd voelt om voor ToverBlokjes vzw iets op touw te zetten... laat je gaan. We zijn jullie enorm dankbaar.

Gepost 2 maanden geleden

ToverBlokjes vzw

Ook bedankt aan Zuidwestvlaamse Media voor het plaatsen van een artikel op hun pagina. 🙂ToverBlokjes vzw doneert meer dan € 500 aan LEGO® aan het Jan Yperman ziekenhuis

Op donderdag 13 juni bracht Sophie, oprichtster en voorzitster van ToverBlokjes vzw, een bezoekje aan het Jan Yperman Ziekenhuis Ieper. Zij deedl er een schenking van heel wat LEGO sets, met een waarde van meer dan €500.

ToverBlokjes vzw, die zich inzet voor kinderen in een kwetsbare situatie, gebruikt LEGO als middel om kinderen op te beuren, af te leiden of een hart onder de riem te steken. LEGO is meer dan speelgoed, het is een verborgen therapeutisch middel, dat helpt bij pijn, verdriet, angst en zoveel meer. (Zo is het zelfs effectief bij autisme, depressie en ADHD)

Omdat de meeste liefdadigheidsinstellingen vaak meer aandacht aan grotere ziekenhuizen schenken, wil ToverBlokjes zich graag engageren om de perifere ziekenhuizen wat meer in de aandacht te krijgen.

ToverBlokjes schenkt LEGO aan gehospitaliseerde kinderen, maar brengt daarnaast ook bezoekjes aan tehuizen/internaten en helpt ook kinderen waarvan het gezin het financieel moeilijk heeft. Zo wil zij dat LEGO toegankelijk is voor elk kind, ongeacht de achtergrond of de situatie van het kind en het gezin.

Mochten jullie meer willen weten over ToverBlokjes vzw en haar werking, of langs willen komen tijdens de overhandiging van het pakket in het Jan Yperman iekenhuis om er een artikel over te schrijven in de lokale krant, neem dan gerust contact op via sophie@toverblokjes.be of op 0487 523205. (rechtstreeks nummer van Sophie)

Het pakket LEGO zal hopelijk voor de speltherapeute op de afdeling van de pediatrie van het Jan Yperman ziekenhuis een leuke toevoeging zijn. En we hopen uiteraard dat de vele voordelen van het bezig zijn met LEGO ook door de kindjes die er gehospitaliseerd zijn zullen ondervonden worden.

Wie meer wil lezen over ToverBlokjes kan dit op de website www.toverblokjes.be of een kijkje nemen op de facebook pagina www.facebook.com/ToverBlokjes
(Foto Jan Yperman)
... Lees meerLees minder

Ook bedankt aan Zuidwestvlaamse Media voor het plaatsen van een artikel op hun pagina. :-)

Gepost 2 maanden geleden

ToverBlokjes vzw

In de kijker...ToverBlokjes vzw schenkt schoolrugzakken en gevulde pennenzakken twv €6300 aan kinderen in een kwetsbare situatie

Na de succesvolle LEGO expositie "Rock That Block" in het OC Nieuwenhove van 30 en 31 maart 2019, houdt ToverBlokjes vzw woord! De opbrengsten van de expo zouden immers gebruikt worden om gloednieuwe schooltassen aan te schaffen voor kinderen uit gezinnen die gekend zijn bij het Sociaal Huis van Waregem, omwille van hun moeilijke situatie.
Op dinsdag 11 juni 2019 overhandigde voorzitter Sophie van ToverBlokjes vzw deze schooltassen aan de Waregemse schepen van Welzijn, Joost Kerkhove en de mensen van het Sociaal Huis die nauw bij het project betrokken waren.

Vanaf september zullen deze rugzakken en gevulde pennentassen een nieuwe thuis vinden bij de gezinnen. Alles bij ToverBlokjes heeft een link naar LEGO, dus zijn ook deze rugzakken in het thema van LEGO Friends, LEGO Ninjago of LEGO Star Wars.

Voorzitter Sophie, afkomstig uit Anzegem, wou uiteraard ook haar thuisbasis niet vergeten, en schenkt ook aan het Sociaal Huis van Anzegem een aantal rugzakken. Want ook daar draagt zij graag haar steentje bij. Ook in Anzegem tracht Sophie met het Sociaal Huis enkele leuke initiatieven op touw te zetten voor het kwetsbare kind.
Wat de actie voor de LEGO beurs te Waregem van volgend jaar zal worden, valt nog af te wachten. Maar gewoontegetrouw zal dit iets zijn voor het kwetsbare kind uit de regio en zal LEGO centraal staan. Wie meer wil weten over ToverBlokjes vzw en haar werking, kan terecht op de website www.toverblokjes.be.
... Lees meerLees minder

In de kijker...

Gepost 2 maanden geleden

ToverBlokjes vzw

Gisteren hebben wij de boekentassen/rugzakken overhandigd aan het Sociaal Huis van Waregem en Anzegem, in aanwezigheid van de Waregemse schepen van welzijn meneer Joost Kerkhove.
In september zullen heel wat kindjes met een gloednieuwe schooltas kunnen vertrekken naar school.
ToverBlokjes vzw heeft voor een waarde van €6300 aan boekentassen overhandigd...

(Deze boekentassen werden aangeschaft met de opbrengsten van de LEGO expo ROCK THAT BLOCK, te Waregem op 30 en 31 maart 2019. In samenwerking met AFOLs United)
... Lees meerLees minder

Gisteren hebben wij de boekentassen/rugzakken overhandigd aan het Sociaal Huis van Waregem en Anzegem, in aanwezigheid van de Waregemse schepen van welzijn meneer Joost Kerkhove. 
In september zullen heel wat kindjes met een gloednieuwe schooltas kunnen vertrekken naar school.
ToverBlokjes vzw heeft voor een waarde van €6300 aan boekentassen overhandigd...

(Deze boekentassen werden aangeschaft met de opbrengsten van de LEGO expo ROCK THAT BLOCK, te Waregem op 30 en 31 maart 2019. In samenwerking met AFOLs United)

 

Reageer op Facebook

Fantastisch! Dikke merci aan alle leden voor hun inzet tijdens deze beurs!

Prachtig. Er zullen volgend schooljaar een hele hoop blije gezichtjes bij zijn. 😊 ❤️

Fantastisch

Gepost 3 maanden geleden

ToverBlokjes vzw

... Lees meerLees minder

Gepost 4 maanden geleden

ToverBlokjes vzw

Zondag 5 mei organiseert ToverBlokjes vzw een 'Ouder / Kind dag' voor het Sociaal Huis van Anzegem.

De LEGOTHEEK zal er gratis ter beschikking zijn voor de gezinnen die zich hebben ingeschreven.

Ook de losse blokken zullen er uitgestald worden voor vrij spel.

De bedoeling is om kindjes in een kwetsbare situatie en hun ouders dichter bij elkaar te brengen door samen een LEGO bouwwerk te maken. Kinderen hebben nood aan wat tijd met hun ouders, en als je dat al spelend en lerend kan doen dan is dat geweldig niet?

Bonding whilst playing...

#charity #lego #toverblokjes #bondingwithyourchild #playing #learning

(Afbeelding via www.lego.com)
... Lees meerLees minder

Zondag 5 mei organiseert ToverBlokjes vzw een Ouder / Kind dag voor het Sociaal Huis van Anzegem.

De LEGOTHEEK zal er gratis ter beschikking zijn voor de gezinnen die zich hebben ingeschreven.

Ook de losse blokken zullen er uitgestald worden voor vrij spel.

De bedoeling is om kindjes in een kwetsbare situatie en hun ouders dichter bij elkaar te brengen door samen een LEGO bouwwerk te maken. Kinderen hebben nood aan wat tijd met hun ouders, en als je dat al spelend en lerend kan doen dan is dat geweldig niet?

Bonding whilst playing...

#charity #lego #toverblokjes #bondingwithyourchild #playing #learning

(Afbeelding via www.lego.com)

Gepost 5 maanden geleden

ToverBlokjes vzw

Boekentassen voor kinderen in een kwetsbare situatie.

We hadden reeds aangekondigd dat wij met de opbrengsten van Rock That Block Waregem 2019 LEGO® boekentassen zouden aanschaffen voor kinderen in een kweetsbare situatie.

Wij hebben de dag na de expo ons huiswerk onmiddelijk gedaan en hebben 70 boekentassen en 20 gevulde pennenzakken besteld, goed voor een winkelwaarde van €6300. Ja, je leest het goed!

- 40 grote rugzakken met afneembare gymtas, comfortabele rugbekleding, ruimte voor drinkfles en allerhande vakjes om schoolgerij in op te bergen. (€114.95/st)
- 20 rugzakken geschikt voor schoolactiviteiten. (€39.95/st)
- 10 kleuter-rugzakjes (€29.95/st)
- 20 gevulde pennenzakken (€29.95/st)

Deze boekentassen zullen weldra (in juni) uitgedeeld worden via het Sociaal Huis van Waregem en Anzegem.
Kinderen die het momenteel financieel wat moeilijker hebben binnen het gezin, zullen zo op die manier het schooljaar 2019-2020 kunnen inzetten met een gloednieuwe leuke schooltas... in LEGO stijl!

Volg onze ToverBlokjes pagina om op de hoogte te blijven van alle activieteiten die wij doen en alle acties die wij houden om zoveel mogelijk kinderen in een kwetsbare situatie te kunnen helpen.

Onze volgende grote expo is deze in Sint-Niklaas, op 2 en 3 november. In de Kapel van de Broederschool.
www.facebook.com/events/304410533490884/

Bedankt aan alle bezoekers van de beurs die ons gesteund hebben, bedankt aan de vrijwilligers die super hard gewerkt hebben... en bedankt aan de mensen in mijn directe omgeving die mij steunen zodat ik ToverBlokjes vzw steeds mooier kan maken en kan laten groeien.

Samen staan we sterk!

- Sophie
... Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

 

Reageer op Facebook

Sophie, Top. 👍👍👍😀

Super goed

Heel goed idee! Nu kunnen die schatjes ook eens super trots zijn!

Echt top! De kinderen zullen tevreden zijn.

Hier vorige weer eentje besteld via block ene heel content hier

Fantastisch.

Super. Mega, thx for the kids, wow

Super

Gewoonweg fantastisch🤗🤗. Het zal een leuk schooljaar worden voor die kinderen. Doe zo verder👌👌👌

Ik vind dit echt een mooi gebaar dat jullie doen voor die kinderen echt.

Fantastisch!

+ Bekijk meer reacties

Gepost 5 maanden geleden

ToverBlokjes vzw

De winnaar van de scholenactie!Het prijzenpakket voor onze scholenactie werd vandaag afgeleverd aan de winnaar!

De leerlingen van de Gemeenteschool Vichte kunnen vanaf nu bouwen met nog meerLEGO.
Het pakket heeft een waarde van €250 en bevat een mooi assortiment aan Creator en Education sets.

De leerlingen waren dolenthousiast en we werden er warm onthaald.

Nogmaals gefeliciteerd en tot binnenkort!

Geef ook ToverBlokjes een dikke like op hun facebook pagina:
www.facebook.com/ToverBlokjes
... Lees meerLees minder

De winnaar van de scholenactie!

Gepost 5 maanden geleden

ToverBlokjes vzw

Bedankt Wouter Jacobs voor de Friends doosjes!
Deze zullen weldra een goede thuis krijgen als wij nog eens op ronde gaan in een ziekenhuis of tehuis.
... Lees meerLees minder

Bedankt Wouter Jacobs voor de Friends doosjes!
Deze zullen weldra een goede thuis krijgen als wij nog eens op ronde gaan in een ziekenhuis of tehuis.

 

Reageer op Facebook

👌👌👍 Graag gedaan !!❤

Geweldig👌👌

Gepost 5 maanden geleden

ToverBlokjes vzw

Voor ToverBlokjes vzw was deze editie meer dan geslaagd!
Hier enkele foto's van de activiteiten die wij deden. LEGOTHEEK, zoekspelletjes, spelen, ... en iedereen was blij!
... Lees meerLees minder

 

Reageer op Facebook

Was echt super. De eerste keer dat we zijn gekomen en beviel ons echt. Volgend jaar komen we terug😉😉😉

Was ook een topeditie 👌👌👌

Gepost 5 maanden geleden

ToverBlokjes vzw

Prins Laurent bezoekt Rock That Block Waregem 2019

Zaterdagnamiddag bracht prins Laurent samen met zijn zoon prins Nicolas een bezoek aan de LEGO® Rock That Block Waregem 2019 in het OC van Nieuwenhove. Beiden hadden heel wat interesse voor de creaties.
... Lees meerLees minder

Gepost 5 maanden geleden

ToverBlokjes vzw

Het Laatste Nieuws uit Waregem
Prins Laurent bezoekt samen met zoon Nicolas legobeurs in OC Nieuwenhove in Waregem. Rock That Block.
... Lees meerLees minder

Het Laatste Nieuws uit Waregem
Meer berichten...